Ватажка бразильського племені висунули на Нобелівську премію миру

09:53, 15.09.2019
Ватажка бразильського племені висунули на Нобелівську премію миру

Раоні Метуктире

Лідера бразильського племені каяпо Раоні Метуктире висунули на Нобелівську премію миру 2020 року.

 

У фонді Дарсі Рібейро, названому на честь одного з перших бразильських антропологів, оголосили, що офіційно запропонували кандидатуру Раоні Норвезькому Нобелівському комітету, пише Reuters.

 

Раоні — захисник навколишнього середовища, виступає за збереження Амазонських лісів. Він став відомим після участі музиканта Стінга в одній із його кампаній з захисту довкілля.

 

Раоні має велику губну пластину, носить жовтий головний убір з пірʼя папуг ара та сережки.

 

У віці 89 років Раоні шукає допомогу, щоб зупинити хвилю пожеж в Амазонських лісах. У поширенні вогню він звинуватив президента Бразилії Жаїра Болсонару.

 

Додамо, шо через масштабні та тривалі пожежі в Амазонії тільки за перші 25 днів серпня в атмосферу потрапило 255 мегатонн вуглекислого газу

.

Країни «Великої сімки» домовились допомогти бразильським пожежним та рятувальним загонам у гасінні пожеж на території бразильської Амазонії, яку за важливість для глобальної екології називають «легенями планети».



У Гарвардському університеті, в театрі Сандерса відбулася 29-та щорічна церемонія вручення Шнобелівської премії, яка присуджується за найбезглуздіші наукові відкриття року

 

Нобелівська премія миру — єдина з п’яти щорічних Нобелівських премій, яку вручають не в Швеції, а в Осло, столиці Норвегії.


Премія миру передбачає також грошову винагороду в розмірі дев’яти мільйонів шведських крон (близько 940 тисяч євро у перерахунку). Її вручать 10 грудня, в день смерті Альфреда Нобеля.