Філатов провіз Зеленського по мосту і налив пива: парі триває

15:18, 14.09.2019
Філатов провіз Зеленського по мосту і налив пива: парі триває

Результат парі між Зеленським та Філатовим стане відомим після того, як спеціальна комісія обстежить відремонтований міст у Дніпрі та надасть висновки щодо якості ремонту.


Про це завив Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочим візитом у Дніпропетровській області.

 

Він поїхав інспектувати один з мостів у Дніпрі - саме той, про ремонт якого влітку президент посперечався з мером міста Борисом Філатовим, пише BBC

 

На початку липня вони уклали парі: Філатов пообіцяв подати у відставку, якщо ремонтні роботи не завершаться до 14 вересня.

 

 

Формально свою обіцянку мер Дніпра виконав і відкрив міст 7 вересня. При цьому вже за кілька днів стало відомо, що прокуратура відкрила справу через можливі порушення під час ремонту мосту. Філатов не виключив, що це - "політичне замовлення".

 

Після прибуття до мосту Зеленський сказав, що "міст є, але яка його якість - треба запитати експертів".

 

Одразу ж після цього до мікрофону підійшов "фахівець з надійності залізобетонних конструкцій", який сказав, що в нього є питання щодо надійності залізобетонних конструкцій мосту.

 

Інший експерт, якого покликав Борис Філатов, сказав, що для висновків щодо надійності мосту треба дати попрацювати комісії, яка проведе спеціальні дослідження з цього приводу.

 

Зеленський упродовж кількох хвилин намагався зрозуміти, чи ввели міст в експлуатацію і хто виграв парі, на що Філатов відповів, що"це був капітальний ремонт, а не реконструкція" і що завдання було виконано.

 

Зрештою Зеленський резюмував: "Підведу підсумки. Є нормальна новина, а є не дуже. Те, що я зараз бачу - починаються якісь розбірки між мером, СБУ, науковцями, хтось каже, що все здано, інші - що ні. Ми їхали по мосту - його зроблено в строки, але якість ми не можемо зараз підтвердити. Я звернусь до комісії - хай приїжджає і приймає. Я здивований, чому комісія досі не зробила ніяких висновків. Я розберусь", - пообіцяв Зеленський.

 

Він також додав, що результати його парі з Філатовим будуть з'ясовані згодом, після надання висновків комісії: "Парі продовжується", - сказав президент.

 

Також Зеленський разом з главою Офісу президента Андрієм Богданом та Борисом Філатовим випив пива. 

 

 

Як повідомляла УМ, Співробітники Служби безпеки України і прокуратури провели обшуки в будівлі міської ради Дніпра. За даними прокуратури області, слідчі дії пов’язані з порушеннями під час ремонту Центрального мосту Дніпра.