Обшуки в Дніпрі: у Філатова шукають гроші за ремонт мосту

20:27, 13.09.2019
Обшуки в Дніпрі: у Філатова шукають гроші за ремонт мосту

Співробітники Служби безпеки України і прокуратури проводять обшуки в будівлі міської ради Дніпра.

 

Про це  повідомляє  прокуратура Дніпропетровської області.

 

За даними відомства, слідчі дії відбуваються в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом привласнення бюджетних коштів.

 

"В ході досудового розслідування встановлено, що у період з 2018-2019 рр. переможцем тендерів на проведення капітального ремонту Нового мосту у місті Дніпрі на суму понад 376 млн грн було визнано ТОВ «Підприємство МАСТ-БУД». Проте під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило ряд порушень", - зазначено в повідомленні.

 

Так, за результатами комплексної будівельно-технічної, товарознавчої та судово-економічної експертизи, зразки бетону, відібрані на мосту, не відповідають класу бетону, зазначеному в проектній документації, встановлені металоконструкції також не відповідають проекту, крім того, завищена вартість будівельних матеріалів.

 

Завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу виконаних робіт та їх вартості у подальшому були внесені до актів виконаних робіт та підписані посадовцями міської ради.

 

Таким чином, вступивши у злочинну змову, посадовці Дніпровської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю спричинили державі збитки у розмірі 29,5 млн грн. Наразі їм повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Мер Дніпра Борис Філатов вважає, що обшуки у міській раді, які проходять у п’ятницю, можуть бути «політичним замовленням нечистоплотних олігархів».

 

Про це він написав у Facebook.

 

«Правоохоронці були в мерії. Поводилися коректно. Служби співпрацюють зі слідством. Якщо хтось винен - відповість за законом. А якщо це політичне замовлення нечистоплотних олігархів (а схоже на це), то це теж стане ясно зовсім скоро», - зазначив Філатов.

 


Він додав, що в суботу очікується візит до Дніпра президента Володимира Зеленського на День міста.

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов домовилися, що міський голова піде у відставку, якщо Центральний міст не відремонтують до 14 вересня. Філатов сказав, що він "азартна і одночасно медійна людина", тому якщо громадяни хотіли кіно, то отримають його.

 

Після цього, мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що через парі із президентом Володимиром Зеленським повністю перекриває Центральний міст Дніпра на ремонт до 14 вересня.

 
Борис Філатов достроково відкрив Новий міст у Дніпрі, нагадавши про парі із Зеленським
 
 
Центральний міст, або Новий міст (автодорожній міст №2), який з'єднує правий та лівий берег Дніпра, був відкритий у 1966 році. Його капітальний ремонт розпочали у 2017 році.