Ірина Геращенко вважає звільнення ЦВК антидемократичним

16:53, 13.09.2019
Ірина Геращенко вважає звільнення ЦВК антидемократичним

Депутат від фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко, як і вся фракція, голосувала категорично проти  дострокового припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії.

 

По це депутат написала у своїй сторінці в Facebook.

 

"Під час голосування за відставку ЦВК моя картка не спрацювала. Як і вся фракція « Європейська Солідарність»  я голосувала категорично ПРОТИ такого рішення.  Написала відповідну заяву в секретаріат ВР, її оприлюднять на наступному сесійному засіданні".

 

За її словами,  ЦВК було обрано на 7 років.

 

За цей час комісія провела дві виборчі кампанії - президентську, позачергову парламентську.

 

"Ці вибори визнані країною і всім світом чесними, прозорими, транспарантними, демократичними. Звільнення ЦВК- політичне і антидемократичне. Сьогодні , після всіх останніх заяв представників влади, стала зрозуміла мета- вибори на Донбасі за будь яку ціну як ілюзія миру. Невже світ за ілюзію?", - зазначила вона.

 

Геращенко переконана, що влада також має вимагати присутність на кожній виборчій дільниці спостерігачів з ОБСЄ, ПАРЄ. 

 

"До того з окупованого Донбасу мають вийти російські війська , найманці і техніка. Чому я чую про вибори і не чую про безпеку, демілітаризацію і деокупацію?", - підсумувала Ірина Геращенко.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України підтримала проєкт постанови про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії.