Прокуратура планує допитати звільнених з полону українців

09:29, 10.09.2019
Прокуратура планує допитати звільнених з полону українців

Прокуратура Автономної республіки Крим має намір допитати не тільки Олега Сенцова і Олександра Кольченко, але й інших українців, які повернулись з ув'язнення.

 

Про це повідомив у Facebook заступник прокурора АРК Ігор Поночовний.

 

 

"Ми плануємо проводити слідчі і процесуальні дії з кожним звільненим військовослужбовцям ВМС, з Володимиром Балухом, Едемом Бекірова і Євгеном Пановим, оскільки кожен з них є потерпілим в наших кримінальних процесах і їх свідчення є вагомим доказом вчинення представниками держави-окупанта в Криму злочинів, в тому числі і військових", - уточнив Поночовний.

 

Прокуратура Криму планує викликати звільнених із російського полону Олега Сенцова й Олександра Кольченка для надання свідчень у справі про їхнє викрадення навесні 2014-го.

 

Як повідомляла УМ, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.