Washington Post: США просить Зеленського продовжити розслідування проти демократа Джо Байдена

09:56, 07.09.2019
Washington Post: США просить Зеленського продовжити розслідування проти демократа Джо Байдена

Президент США Дональд Трамп намагається змусити президента України Володимира Зеленського продовжити розслідування проти демократа Джо Байдена, який може стати головним конкурентом Трампа на президентських виборах у 2020 році. Таким чином президент США хочеш, щоб Зеленський втрутився в американські вибори й допоміг йому перемогти.

 

Про це пише Washington Post.

 

За версією видання, спроба перегляду Сполученими Штатами військової допомоги для України, була своєрідним шантажем українського лідера.

 

Також у матеріалі зазначено, що особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані під час зустрічі з партнером Зеленського, дав зрозуміти, що все залежатиме від розслідування в Україні справи проти Джо Байдена і його сина.

 

Раніше американська газета The New York Times повідомляла, що Джуліані обговорював з тепер колишнім генпрокурором Юрієм Луценком кримінальну справу проти газодобувної компанії Burisma Group, у раді директорів якої працював син кандидата у президенти США Джо Байдена — Хантер.

 

Компанія Burisma Group підконтрольна колишньому міністру екології України та бізнесмену Миколі Злочевському.

 

У березні 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко відновив розслідування відносно компанії бізнесмена Миколи Злочевського Burisma.

 

Як повідомляла УМ, наприкінці серпня Трамп відмовився однозначно сказати, яке рішення ухвалить про військову допомогу Україні.

 

«Ми розглядаємо Україну прямо зараз», — сказав тоді глава Білого дому.

 

Колишній віцепрезидент США Джо Байден — один з найвідоміших політиків-демократів.

 

Байден оголосив про те, що братиме участь у президентській гонці у 2020-му році.

 

Байден готовий надати Україні зброю для протистояння російській агресії

 

Джо Байден був віце-президентом під час двох термінів адміністрації Барака Обами. Він неодноразово заявляв про підтримку України приїздив до Києва. Востаннє – у січні 2017 року, в останні дні на посаді.

 

На виборах президента США у 2016 році республіканець Дональд Трамп переміг представницю Демократичної партії Гілларі Клінтон. Його інавгурація відбулася 22 січня 2017 року.

 

Джуліані намагається переконати українську владу розпочати розслідування щодо політичних опонентів Трампа.

 

Йдеться про його сина Хантера Байдена, який з 2014 до недавнього часу працював у газовидобувній компанії Burisma, щодо якої тодішній генпрокурор Віктор Шокін проводив розслідування. У 2016-му році, Джо Байден вимагав звільнити Шокіна — адміністрація Обами звинувачувала його у тому що він неналежне розслідує справу Burisma.

 

Є докази тиску з боку колишнього віце-президента США Джо Байдена на президента України Петра Порошенка, а також український парламент у березні 2016 року. Згодом у відставку відправили генпрокурора Віктора Шокіна.

 

New York Times стверджував, що команда захисників Трампа намагається просунути ідею, що "справжня змова почалася в Україні", як два місяці тому написала у Twitter одна з адвокатів американського президента Вікторія Тенсінг.

 

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував візит до України через те, що, за його словами, якби він поїхав, то опинився б "серед групи людей, які є ворогами президента". Пізніше він пояснив, що "ворогом Трампа" є народний депутат Сергій Лещенко.
 
 
Водночас представник штабу Зеленського Дмитро Разумков вважає скандал з Лещенком і адвокатом Трампа непопрозумінням.