Кабмін перейменував чотири міністерства і створив два нові

10:53, 03.09.2019
Кабмін перейменував чотири міністерства і створив два нові

Новопризначений Кабінет Міністрів України перейменував чотири міністерства, а також створив два нові.

 

Про це йдеться в постанові Кабміну №829 від 2 вересня.

 

Зазначається, що перейменовано Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на Міністерство розвитку громад і територій.

 

Міністерство економічного розвитку і торгівлі перейменовано на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

 

Міністерство екології та природних ресурсів Кабінет Міністрів перейменував на Міністерство енергетики і захисту довкілля.

 

Міністерство у справах ветеранів - тепер Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

 

Також Кабмін створив два нові міністерства: Міністерство культури, молоді і спорту, реорганізувавши Міністерство інформаційної політики та поклавши на нього завдання і функції ліквідованих Міністерства культури і Міністерства молоді та спорту; Міністерство цифрової трансформації, реорганізувавши Державне агентство з питань електронного урядування.

 

Крім того, Міністерству юстиції доручено подати в тижневий термін на затвердження Кабміну проєкти документів про створення комісій з реорганізації міністерств.

 

Як повідомляла УМ,   29 серпня відбулося перше засідання Верховної Ради 9-го скликання. На засіданні депутати призначити нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука та уряд.