Гончарук не пустив журналістів на засідання нового уряду

15:39, 02.09.2019
Гончарук не пустив журналістів на засідання нового уряду

Олексій Гончарук: "Ми переформатуємо засідання урядів, для того, щоб це не було показухою, шоу, за склом" (фото: facebook.com/KabminUA)

Кабінет міністрів під головуванням Олексія Гончарука розпочав перше засідання, яке виявилося закритим для журналістів.
 
Новий прем’єр-міністр Олексій Гончарук зокрема заявив, що "засідання уряду не мають перетворюватися на шоу".
 
"Після засідання уряду ми будемо виходити до преси і будемо спілкуватися з вами, повідомляти вас про те, які рішення ухвалені і чому, відповідати на ваші питання", - цитує Гончарука "Українська правда".
 
Відкриваючи перше засідання, Гончарук додав, що члени уряду мають вийти до журналістів за годину роботи.
 
Очільник Кабміну також сказав, що в понеділок будуть вирішуватись переважно організаційні питання.
 
Зокрема, мають бути прийняті рішення, щоб "міністри отримали можливість працювати в своїх міністерствах", та рішення щодо ліквідації економічного підрозділу в Національній поліції.
 

Після пояснень прем’єр попросив представників ЗМІ залишити залу та перейти до прес-центру.
 
При цьому ще під час зустрічі з президентом Олексій Гончарук анонсував зміну формату засідань уряду:
 
"В уряді ми домовилися, що ми відмовимося від показухи і будемо називати речі своїмі іменам. Те, що має бути відкрито, має бути відкрито, ми це відкриємо. Це публічні дані, території, доступ в будівлі і так далі, і тому подібне. Те, що має бути закритим, точніше не закритим, а те, де ця відкритість не повинна бути тотальною, не перетворюватися на такий собі нудизм, ми це також вирішимо. Тому ми переформатуємо засідання урядів, для того, щоб це не було показухою, шоу, за склом".
 
Новий глава Кабміну запевнив, що метою буде доносити суспільству "найважливішу інформацію про суть рішень", а не демонстрація "хорошої картинки".
 
Як відомо, за часів прем’єрства Арсенія Яценюка в уряді запровадили систему відкритості засідань з трансляцією в прямому ефірі.
 
До цього, зокрема, за головування Миколи Азарова, пресу пускали послухати лише вступне слово очільника Кабміну.
 
Нагадаємо, 29 серпня відбулося перше засідання Верховної Ради 9-го скликання. На засіданні депутати призначити нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука та уряд.