Офіс президента спростовує інформацію про завершення процесу обміну ув'язнених

09:25, 30.08.2019
Офіс президента спростовує інформацію про завершення процесу обміну ув'язнених

Процес взаємного звільнення ув'язнених між Росією та Україною триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності.

 

Про це заявили в Офісі президента України.

 

«Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні «джерела». Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», — зазначили у Володимира Зеленського.

 

Теж ж саме заявили у Службі безпеки України.

 

«Складний процес переговорів щодо обміну заручників триває. Наберіться терпіння, сподіваюсь, не на довго. Не розповсюджуйте не перевірену інформацію. Тримаємо кулаки!», — написала прессекретарка СБУ Олена Гітлянська.

 

Як повідомляла УМ, уночі 30 серпня співробітниця Верховної Ради Анна Ісламова повідомила, що між Україною та Росією відбувся обмін полонених і політв’язні Олег Сенцов, Микола Карпюк, Володимир Балух, Павло Гриб та військовополонені моряки повертаються в Україну.

 

Її публікацію у Facebook поширив новообраний генеральний прокурор України Руслан Рябошапка. Водночас жодного офіційного підтвердження про завершення обміну від української та російської влади, адвокатів та родичів ув’язнених досі не було.