«Голос» просить «Слугу народу» переглянути питання про призначення Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова

15:43, 28.08.2019
«Голос» просить «Слугу народу» переглянути питання про призначення Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова

Партія "Голос" звертається до президента України Володимира Зеленського та партії "Слуга народу" з вимогою не допустити обрання головою Комітету з питань свободи слова Верховної Ради представника "Опозиційної платформи - За життя" ("ОПЗЖ") Нестора Шуфрича.

 

Про це йдеться в заяві "Голосу" в офіційному телеграм-каналі.

 

"Зокрема, представник партії "Голос" на підготовчій підгрупі нової Верховної Ради голосував проти призначення Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова та порушував це питання на загальній групі", - зазначего в повіомленні.

 

На думку партії, призначати на голову Комітету з питань свободи слова представника політичної команди, яка "гнобила свободу слова в Україні" - неприпустимо.

 

"Ми настійно закликаємо партію "Слуга народу" переглянути своє рішення - політик, який неодноразово демонстрував антиукраїнську позицію, не повинен очолювати парламентський комітет", - вважають у політсилі.

 

Як повідомляла УМ, Шуфрич очолить Комітет свободи слова у новій Раді.

 

Після цього партія "Європейська солідарність" вважає неприйнятним обрання головою Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України представника "Опозиційної платформи - За життя" ("ОПЗЖ") Нестора Шуфрича та закликає партії "Голос" і "Батьківщина" переглянути свої позиції та публічно виступити проти такого призначення.