Богатирьову затримали в аеропорту одразу після прильоту в Україну

07:36, 28.08.2019
Богатирьову затримали в аеропорту одразу після прильоту в Україну

Екс-міністр охорони здоров'я України часів екс-президента Віктора Януковича Раїса Богатирьова повернулася до країни, і її відразу передали співробітникам Нацполіції України.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело. Богатирьову затримали в аеропорту "Жуляни".

 

"Богатирьова сьогодні повернулася в Україну. Була в аеропорту "Жуляни" (Київ - ІФ) передана Нацполіції", - сказав співрозмовник агентства у вівторок увечері.

 

Джерело в Держприкордонслужбі повідомило "BBC News Україна", що в аеропорт "Київ" ("Жуляни") Богатирьова прилетіла з Мінська.

 

Інформацію про затримання Богатирьової підтвердив "BBC News Україна" також представник Нацполіції Ярослав Тракало.

 

Нагадаємо, Богатирьову в Україні підозрюють у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

 

Генеральна прокуратура України від 16 вересня 2016 року звернулася до Печерського районного суду м. Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) стосовно підозрюваної Богатирьової у зв'язку з тим, що ця підозрювана навмисне ухиляється від слідства та суду.

 

Також Генпрокуратура ще у 2015 році з метою отримання доказів протиправної діяльності Богатирьової направила до компетентних органів іноземних держав запити про надання міжнародної правової допомоги, які досі перебувають у виконанні іноземних компетентних установ.