«Слуга народу» хоче очолити 21 комітет у Раді

13:17, 22.08.2019
«Слуга народу» хоче очолити 21 комітет у Раді

Партія «Слуга народу» хоче очолити 21 комітет у Верховній Раді.

 

Про це заявив обраний народним депутатом від партії «Слуга народу» представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

 

«Те, на що ми претендуємо, ми вже визначили. Якщо не помиляюся, 21 комітет ми хотіли б перебрати головування і взяти двох перших заступників», — зазначив Стефанчук, додавши, що кожна партія має бути пропорційно представлена у комітетах.

 

До керівництва комітету входять голова комітету, перший, заступник, секретар і два заступники голови комітету.

 

Раніше "Слуга народу" запропонувала скоротити кількість комітетів з 27 до 21.

 

Серед запрпонованого переліку відсутній комітет у справах Ветеранів. Натмість прпонують створити комітет з питань з реінтеграції Донбасу,  прав людини та нацменшиств.

Як Як 
Як повідомляла УМ, на засіданні Підготовчої групи у Верховній Раді 9-го скликання депутати визначилися з кількістю та назвами комітетів.
 
 
"Європейська Солідарність" пропонує, щоб її представники очолили чотири комітети: з питань національної безпеки і оборони - Михайло Забродський; з питань європейської інтеграції - Іванна Клімпуш-Цинцадзе; з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради - Олег Синютка; у справах ветеранів та осіб з інвалідністю - Яна Зінкевич. 
 
 
П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко і лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук виявили бажання працювати у Верховній Раді нового скликання в комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, 
 
 
Громадська спілка "Рух ветеранів України" закликає не ліквідовувати Комітет Верховної Ради у справах ветеранів та осіб з інвалідністю та Міністерство у справах ветеранів.

 

П’ятий президент Петро Порошенко вважає, що ініціатива "Слуги народу" щодо скорочення Комітету у справах ветеранів - це постріл у спину армії.