Зеленський вважає, що повернення Росії до "Великої вісімки" можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму

08:11, 22.08.2019
Зеленський вважає, що повернення Росії до "Великої вісімки" можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму

Президент України Володимир Зеленський вважає, що повернення Росії до "Великої вісімки" можливе лише за умови повернення Україні окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення українських політв'язнів і моряків.

 

Про це президент заявив у Facebook.

 

"Із березня 2014 року, після призупинення участі Росії в G8, нічого не змінилося. Український Крим надалі окупований, український Донбас і досі страждає від війни. Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світові про те, що Росія готова знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії", – зазначив Володимир Зеленський.

 

Він подякував країнам, які "послідовно підтримують Україну у відстоюванні нашої територіальної цілісності та суверенітету".

 

Як повідомляла УМ, німецький уряд виступив проти ідеї повернення Росії до кола держав “Великої сімки”.

 

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не підтримує повернення Москви до клубу високорозвинених держав - "Великої сімки".

 

Раніше Трамп виступив за повернення РФ в G8

 

У Франції зазначили, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод для врегулювання ситуації на сході України.

 

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7), додавши в неї Росію, Індію і Китай.