Британія також виступила проти повернення Росії до G7

23:15, 21.08.2019
Британія також виступила проти повернення Росії до G7

Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заявив, що не підтримує повернення Москви до клубу високорозвинених держав - "Великої сімки".

 

Про це повідомляє The Guardian.

 

Відповідаючи на запитання про повернення Росії до G7, Джонсон заявив, що його ще треба переконати, ніби, це правильно, щоб Москва знову приєдналася до G7.

 

"Це одне з питань, де Велика Британія та Німеччина погоджуються, й на цьому все", - заявив Джонсон на спільній пресконференції з канцлером Німеччини.

 

Він нагадав про дестабілізуючі дії Росії в світі, зокрема хімічну атаку в Солсбері, агресію проти України, а також провокації не тільки проти України, а й "в багатьох інших місцях".

 

Водночас Ангела Меркель заявила, що наразі немає достатнього прогресу, аби говорити про те, що причини, через які Росію виключили з клубу в 2014 році, застаріли.

 

"Якщо ми доб'ємося успіху (з реалізацією Мінських домовленостей - ред.), то, звичайно, у нас буде інша ситуація. Однак зараз ми не досягли достатнього успіху, щоб причини виключення Росії в 2014 році були скасовані".

 

Як повідомляла УМ, німецький уряд виступив проти ідеї повернення Росії до кола держав “Великої сімки”.

 

Раніше Трамп виступив за повернення РФ в G8

 

У Франції зазначили, що повернення Росії до G7 залежить від прогресу у виконанні Москвою Мінських угод для врегулювання ситуації на сході України.

 

 

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7), додавши в неї Росію, Індію і Китай.