WP: Трамп хотів платити за Гренландію 600 млн доларів щорічно

17:58, 21.08.2019
WP: Трамп хотів платити за Гренландію 600 млн доларів щорічно

Президент США Дональд Трамп хотів платити за Гренландію 600 мільйонів доларів щорічно-

 

Про це пише видання The Washington Post із посиланням на джерела.

 

За інформацією журналістів, виплати мали стати довічними. У Білому домі також обговорювали можливість надати велику одноразову виплату. Про яку суму йде мова – наразі невідомо.

 

16 серпня газета The Wall Street Journal повідомила, що Трамп обговорював зі своїми радниками можливість придбання Сполученими Штатами Гренландії, яка належить Данії.

 

За словами джерел видання, Трамп розпитував радників, чи можуть США законно придбати Гренландію, з цікавістю вислуховував відповіді і звертав особливу увагу на величезні природні ресурси і геополітичне значення розташованої між Атлантичним і Північним Льодовитим океанами території. Президент навіть звертався до юристів Білого дому з проханням вивчити правові аспекти можливої угоди.

 

Як повідомляла УМ, що президент США Дональд Трамп задумався над ідеєю купівлі острова Гренландія, який належить Данії.

 

Союзник з оточення президента США підтвердив, що Дональд Трамп озвучував ідею придбати Гренландію, проте запевнив, що глава США не ставився до цього серйозно.

 

Данські політики з різних флангів політичного спектру вважають, що президент США Дональд Трамп повинен забути про цю ідею.

 

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що ідея продажу Гренландії Сполученим Штатам є абсурдною, адже "Гренландія не є данська. Гренландія належить Гренландії".

 

Міністерство закордонних справ Гренландії, яка є автономною територією у складі Данії, заявило, що острів не продається.