Гімн України у виконанні Тіни Кароль, 5 оркестрів, ONUKA, композитор Скорик та оперні вокалісти виступатимуть на День Незалежності

14:52, 21.08.2019
Гімн України у виконанні Тіни Кароль, 5  оркестрів, ONUKA, композитор Скорик та оперні вокалісти виступатимуть на День Незалежності

Співачка Тіна Кароль виконуватиме Гімн України під час урочистостей 24 серпня.


Про це повідомив PR-менеджер артистки Павло Орлов на своїй сторінці у Facebook..

 

"Тіна Кароль репетирує Гімн України, який виконає 24 серпня під час Ходи Гідності до Дня незалежності", - зазначив Орлов, поширивши фрагмент відео, на якому Кароль акапельно співає Державний Гімн.

 

Сама ж співачка, запостивши ролик у своєму Instagram, зазначила, що буде надзвичайно щаслива перебувати в цей історичний момент, 24 серпня, з Президентом України Володимиром Зеленським.

 

"Звучати, надихати, пишатись нашим Президентом і Батьківщиною", - підкреслила вона.

 

У святкуванні на День незалежності в Києві візьмуть участь ONUKA, яка співатиме в урочистій частині заходу, легендарний український композитор Мирослав Скорик, а також оперні вокалісти.

 

Про це повідомляє пресслужба агентства Secret Service Entertainment Agency.

 

Повідомляється, що музику до однієї з частин урочистої події спродюсує саунд-продюсер гурту ONUKA Євген Філатов, також відомий як The Maneken.

 

«Я дуже вдячна Алану Бадоєву за запрошення взяти участь у Ході гідності, для мене це дуже велика честь. Особливо зважаючи на концепцію заходу, де людина, а не техніка займає центральне місце. Я сподіваюсь, що хода дійсно стане найяскравішою подією року в культурному житті України», — каже солістка проект ONUKA Наталія Жижченко.

 

Крім того, у Ході гідності також візьмуть участь оперні співаки Андрій Романенко та Євген Орлов (лауреат конкурсу Пласідо Домінго, соліст Берлінської державної опери), оперні співачки Оксана Крамарева (лауреатка конкурсу Пласідо Домінго «Опералія») та Анжеліна Швачка.

 

Кліпмейкер Бадоєв та хореографка Коляденко стали режисерами «Ходи гідності» до Дня незалежності. За словами Бадоєва, у ході візьмуть участь представники різних військ, ветерани АТО, вчителі, спортсмени, медики, волонтери, дипломати, а також діти. 

 

Як повідомляла УМ, цього року Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. 

 

Зеленський офіційно заявив, що традиційного параду на День незалежності, 24 серпня, не буде. Столиця святкуватиме День Незалежнсті Ходою гідності.

 

Колишній президент Петро Порошенко назвав це рішення свого наступника "не дуже далекоглядним".

 

Водночас марш захисників України, який також називають альтернативним парадом, відбудеться за ініціативи ветеранів та волонтерів. Станом на 7 серпня до участі в цьому заході зголосилися понад 7 тисяч ветеранів з усієї України.

 

В Офісі президента Володимира Зеленського запевнили, що формування у регіонах делегацій до Дня незалежності не означає примусове звезення бюджетників у Київ.

 

Військові паради у різних формах на День Незалежності відбувались починаючи з 2001 року. Іноді за участю військової техніки, іноді – без. У деякі роки Хрещатиком крокували лише військові музиканти. 

 

Проте, лише президент-утікач Віктор Янукович повністю відмовився від проведення військових парадів у 2011-2013 роках. Таке рішення від аргументував наміром спрямувати кошти на соціальних захист населення.

 

П'ятий президент Петро Порошенко відновив проведення параду на День Незалежності. А минулорічний парад став найбільшим за роки незалежності. Участь в ньому вперше взяли жінки-військовослужбовці та армійська авіація.