У «Буковелі» під час роуп-джампінгу обірвалася мотузка: двоє постраждалих

11:42, 18.08.2019
У «Буковелі» під час роуп-джампінгу обірвалася мотузка: двоє постраждалих

(Фото ілюстративне)

17 серпня о 21.25 надійшло повідомлення від Яремчанської міської лікарні, про те що до них доставили двох потерпілих, які відпочивали в ГТК «Буковель» та займались екстремальним видом спорту «роупджампінг».

 

Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

 

Повідомляється, що обірвалась головна мотузка, внаслідок чого впали на пішохідну доріжку та отримали травми жителі Львівської області (21 та 26 років).

 

21-річний турист перебуває в Яремчанській ЦМЛ, а 26-річний - в реанімаційному відділенні Івано-Франківської ОКЛ.

 

Прессекретар «Буковелю» Оксана Островська розповіла, що екстримальна розвага належала не курорту, а підприємцеві, який повідомляв про сертифікований товар і проводив тестування.

 

Зараз на території курорту проведуть перевірку усіх екстремальних розваг.

 

«Дуже прикро, що на території ТК «Буковель» стався неприпустимий випадок, в якому постраждали люди. Курорт надав підприємцю ділянку для ведення діяльності, тому фактично не несе відповідальність за роботу підприємця. Та все ж, нещасний випадок стався саме у ТК «Буковель», тому курорт вирішив тимчасово припинити роботу екстремального атракціону, на якому стався нещасний випадок та ми ініціюємо перевірку усіх наявних на курорті екстримальних розваг, щоб жодна людина більше не постраждала», – повідомила Оксана Островська, пише Галицький кореспондент. 

 

За її словами, наразі, представники сервісу повідомили, що трос, який обірвався, має сертифікат від виробника і був нещодавно встановлений та протестований. Наразі чекають на експертизу.