Українські замки зареєструвались у Tinder: стартував проект із захисту пам’яток архітектури(відео)

09:04, 18.08.2019
Українські замки зареєструвались у Tinder: стартував проект із захисту пам’яток архітектури(відео)

(Укрінформ)

В Україні стартувала благодійна ініціатива з привернення уваги до забутих замків, які потребують збереження.

 

Місія проекту «Одинак шукає музу» від благодійного фонду «12 Вартових» — зібрати кошти на відбудову 12 унікальних будівель.

 

«У додатку для знайомств Tinder днями виникли незвичайні профайли: серед дівчат та хлопців, які шукають собі пару, з’явились замки-одинаки. «Самотність руйнує. Саме тому вони там, де люди максимально відкриті до нових знайомств», — пояснюють ініціатори проекту.

 

 

Благодійний фонд «12 Вартових» має на меті зібрати кошти на відбудову 12 замків України. Кожний із них — унікальна частинка історії Європи та України: найстаріший побудований в XI століття. «Тут жили королі та графи, вирішувалась доля європейських держав, збирались коштовні бібліотеки та колекції витворів мистецтва, але тепер кожен з них покинутий. За попередньою оцінкою експертів, якщо не вжити заходів, замкам залишилося не більше 60 років до повної руйнації», — кажуть організатори акції.

 

Усього за добу в Tinder замки зібрали сотні збігів (уподобань профілю), користувачі жваво цікавляться, ставлять питання та долучаються до ініціативи.