У Львові відбудеться концерт в пам’ять про Кузьму Скрябіна

08:44, 17.08.2019
У Львові відбудеться концерт в пам’ять про Кузьму Скрябіна

Львів’ян запрошують на концерт «Шампанські очі», який відбудеться 17 серпня, о 20:00, у Ботанічному саду імені Івана Франка. Подія присвячена Дню народження Кузьми Скрябіна, якому цьогоріч виповнився б 51 рік.

 

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

 

Під час концерту прозвучать найвідоміші його пісні у виконанні естрадно-симфонічного оркестру під керівництвом українського диригента Миколи Віталійовича Лисенка. А родзинкою стане виступ італійського співака та композитора Альфонсо Олівера, який виконає пісню «Мам».

 

Кошти від продажу скерують у Благодійний фонд Кузьми Скрябіна. 

 

Андрій Вікторович Кузьменко (псевдонім – Кузьма (17 серпня 1968, Самбір, Львівська область – 2 лютого 2015, Лозуватка, Дніпропетровська обл.) – культовий український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор. 

 

Він записав 20 студійних альбомів, майже 70 кліпів, організував власне інтернет-радіо, автор кількох книжок та багатьох інших проєктів. Т

 

В дитинстві мріяв стати водієм сміттєвозу, потім – лікарем-неврологом. Перше музичне потрясіння, яке стало поштовхом до меломанії – пісня The Beatles «Lady Madonna», яку Андрій випадково почув у 1979 році, коли йому було 10 років: «Я не знав, що її виконують Бітли, я прочитав назву на конверті значно пізніше. Мене здивувало інше: наскільки простою здавалася музика й наскільки сильно вона «вставляла», - згадував Кузьма.

 

Музикою почав займатися з 8 класу, після того, як родина переїхала до Новояворівська. Ходив до музичної школи, грав на фортепіано. Служив в армії, закінчив стоматологічний факультет Львівського медінституту. Але стоматологія йому не подобалася, натомість, все більше захоплювався музикою, зокрема панком. Тут одкровенням був спочатку шотландський гурт The Exploited, потім легендарні «Брати Гадюкіни».

 

Наприкінці 80-х років Андрій Кузьменко разом із друзями створює гурт «Скрябін» з яким відтоді тісно пов’язує власну долю.

 

Впродовж тривалого часу Кузьма працював ведучим популярних телепрограм «Шанс» і «Шейканемо».

 

Проявив себе і як талановитий письменник: у 2006 році видав книгу-автобіографію «Я, Побєда і Берлін», яка згодом декілька разів перевидавалась.