Адвокат Матяш: Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати

08:12, 17.08.2019
Адвокат Матяш: Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати

Поки не виправлять в рішенні суду щодо обрання запобіжного заходу заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку помилку в імені, його не мають права утримувати під вартою.

 

Про це написала його адвокат Тетяна Матяш у facebook.

 

"Стосовно виправлення помилки призначили до розгляду на завтра на 10:00. Питання в тому, що суддя задовольнила клопотання прокурора саме відносно Михайловича. Тому суд не може внести зміни в свою ухвалу, коли не виправлене клопотання. Але це ж суддя Лямзіна. Але знов одне але. Ухвала про виправлення помилок набере чинності тільки після апеляційного оскарження. Тому події розвиватимуться наступним чином: Гримчака, швидше за все, будуть перезатримувати", - заявила адвокат.

 

Як повідомляла УМ, вчора суд у Чернігові вирішив взяти під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на 2 місяці під заставу в 6 млн гривень.

 

При цьому після проголошення вердикту адвокат Гримчака заявила, що сталася помилка: суд дозволив затримати Гримчака Юрія Михайловича, хоча насправді її підзахисний - Гримчак Юрій Миколайович, пише BBC.

 

"Прошу негайно відпустити Юрія Миколайовича, ви обрали запобіжний захід зовсім іншій особі", - заявила адвокат і додала, що в усіх документах справи ім'я по-батькові пана Гримчака зазанчено неправильно.

 

Після цієї ремарки суддя деякий час гортала документи, а потім сказала, що суд має право на виправлення технічної описки. На це адвокат заявила, що для цього має бути призначене окреме судове засідання.

 

"Значить буде окреме засідання", - відповіла суддя і залишила залу засідань.

 

Між прокурорами і адвокатом після цього зчинилася суперечка щодо того, чи можна арештовувати заступника міністра прямо зараз - адже в ухвалі суду йдеться про іншу людину. 

 

Як відомо заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак та його помічник затримані в справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабара.