«Народний» парад ветеранів на День Незалежності перенесли на годину пізніше

16:43, 16.08.2019
«Народний» парад ветеранів на День Незалежності перенесли на годину пізніше

Ініційований громадськістю військовий парад на День Незалежності, 24 серпня 2019 року, в Києві перенесли на годину пізніше. Відтак, він відбудеться об 11:00 замість анонсованої 10:00.

 

Про це інформує пресслужба параду, повідомляє “Новинарня“.

 

“З метою запобігання емоційним маніпуляціям, які продовжують ширитись мережею, наголошуємо – Марш буде суттєво розноситись в часі з державними заходами. Час початку Маршу переноситься на 11:00. Збір залишається на 10:00 – нас чекає доволі довгий процес вітань, шикування, побудови колон та інше”, – йдеться у повідомленні.

 

Організатори зазначають, що це робиться не тільки з метою запобігання маніпуляціям, а і з суто технічних причин – щоб “учасники державних заходів мали змогу приєднатись до Маршу після їх завершення”, а їх організатори – звільнити Хрещатик від обмежувальних конструкцій для проходження Маршу.

 

До участі в ініційованому громадськістю військовому параді на День Незалежності зголосилися вже понад 7 тисяч ветеранів та значна кількість цивільних осіб.

 

Як повідомляла УМ, цього року Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. 

 

Зеленський офіційно заявив, що традиційного параду на День незалежності, 24 серпня, не буде. Столиця святкуватиме День Незалежнсті Ходою гідності.

 

Водночас марш захисників України, який також називають альтернативним парадом, відбудеться за ініціативи ветеранів та волонтерів. Станом на 7 серпня до участі в цьому заході зголосилися понад 7 тисяч ветеранів з усієї України.