Суд зобов’язав НАБУ відкрити справу щодо Луценка

13:44, 15.08.2019
Суд зобов’язав НАБУ відкрити справу щодо Луценка

Солом`янський районний суд міста Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо генерального прокурора України Юрія Луценка через можливе зловживання владою або службовим становищем.


Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень.

 

Згідно з інформацією, відповідну ухвалу виніс слідчий суддя Максим Вишняк, розглянувши скаргу на бездіяльність директора НАБУ Артема Ситника, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

Повідомляється, що заявник 13 жовтня 2018 року звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія про вчинення генеральним прокурором Юрієм Луценко кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 

1 лютого 2019 року вказане звернення надійшло до НАБУ з Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції (вх. № 002/2600-01 від 01.02.2019р.). Проте відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені.

 

Заявник просив скасувати рішення директора НАБУ про відмову виконати вимоги ст. 214 КПК України при отриманні заяви/повідомлення про кримінальне правопорушення та зобов`язати директора НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань вказані ним відомості.

 

Водночас, сторони справи не з’явилися до суду на розгляд клопотання, надіславши письмові пояснення.

 

Згідно з матеріалами, суд ухвалив скаргу заявника на бездіяльність директора НАБУ, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, задовольнити частково.

 

Ухвала оскарженню не підлягає.