В КМДА приймають заявки на марші до Дня Незалежності

10:06, 12.08.2019
В КМДА приймають заявки на марші до Дня Незалежності

До Київської державної міської адміністрації надійшло вже 5 заявок від громадських організацій та товариств про проведення парадів та двох маршів з нагоди відзначення у місті Києві 28-ї річниці незалежності України.

 

Про це повідомляє УНН

 

До КМДА надійшло 5 заявок на проведення акцій “Парад Нескорених” до Дня Незалежності України. Від громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону “Загін тероборони “Самооборона Києва”, БФ “Стіна народної пам’яті”, волонтерського об’єднання “Веста”, ГО “1 Сотня Самооборони Майдану”, ГО “Форум порятунку”. У всіх “Парадах Нескорених” зазначається по 10 000 людей.

 

Зазначається, що Київське товариство політв’язнів та жертв репресій подало заявку на проведення “Маршу Гідності” до Дня Незалежності України. Зазначена кількість осіб — 70 осіб. Також ГС “Рух ветеранів України” планує провести акцію “Марш Захисників”, кількість учасників не зазначається.

 

Окрім того, подана заява від посольства Латвійської Республіки в Україні на проведення акції “Балтійський шлях”, під час якої заплановано живий ланцюг та виступи. Зазначена кількість осіб — 150 осіб.

 

ГО “Добровільне творче товариство” “Київський живопис” планує провести мистецький фестиваль “Київський живопис” до Дня Незалежності України. Кількість осіб не зазначається.

 

За інформацією КМДА, на площі Конституції та оглядовому майданчику біля Маріїнському парку спецпроект “Сьогодні” хоче провести зйомки спецвипуску новин з нагоди Дня Незалежності України з прямими включеннями.

 

У КМДА проінформували, що програма заходів, присвячена Дню Державного Прапора України та 28-ій річниці незалежності України, буде оприлюднена на офіційному веб-порталі київської міської влади після затвердження в установленому порядку.

 

Як повідомляла УМ, цього року Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. 

 

Водночас в оргкомітеті Маршу Захисників обурились тим, що офіс президента України без погодження з активістами встановив графік заходів із нагоди Дня Незалежності в центрі Києва.

 

"В Офісі президента озвучили план урочистих заходів до Дня Незалежності. Ніяких офіційних обговорень з оргкомітетом Маршу захисників не було. Нам просто "призначили" час, не спитавши", – написав у Facebook член оргкомітету Маршу захисників України Андрій Медведько.

 

Раніше, Марш захисників України, який також називають альтернативним парадом, відбудеться за ініціативи ветеранів та волонтерів. Станом на 7 серпня до участі в цьому заході зголосилися понад 7 тисяч ветеранів з усієї України.

 

Рух Маршу розпочнеться від парку імені Т. Шевченка о 9:00. Близько 10:50 учасники Маршу захисників України вишикуються на майдані Незалежності, після цього відбудеться колективне виконання гімну України та фотосесія.

Як повідомляла УМ, президент Зеленський офіційно заявив, що традиційного параду на День незалежності, 24 серпня, не буде. Столиця святкуватиме День Незалежнсті Ходою гідності.

 

За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

 

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.

 

Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.

 

10 липня Михайло Забродський відповів згодою.

 

У центрі Києва відбудеться ініційований громадськістю “Марш захисників України” – зведений парад ветеранів і учасників російсько-української війни, до участі в якому запрошують також представників волонтерських ініціатив та всіх охочих.

 

З нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України, на території Луганської області пройде концертний тур Марш незалежності..