Утікач Онищенко хоче повернутися в Київ

09:58, 11.08.2019
Утікач Онищенко хоче повернутися в Київ

Депутат-утікач Олександр Онищенко планує повертатися в Київ і доводити в суді свою невинність.

 

Про це він сказав телеканалу "112".

 

Йдеться про справу, в якій Онищенка звинувачують в організації схем з метою розкрадання природного газу.

 

"В принципі планую повернутися в столицю. Єдине, чого мені би не хотілося, щоб у всій цій історії мною "торгували". Я хотів приїхати і там нормально займатися, і приходити до суду, доводити свою невинність, я знаю, що я вийду з цієї ситуації, тому що справа сфабрикована, зліплена незрозуміло на чому", - заявив Онищенко.

 

 

 

Нагадаємо, в  аеропорту "Бориспіль" 25 липня затримали ймовірного учасника злочинної організації з розкрадання природного газу.

 

Розслідування "газової справи" детективи НАБУ почали в грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації незаконно заволоділи понад 1,6 млрд грн, отриманими від продажу газу, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" було завдано збитків у сумі понад 740 млн грн.

 

Як повідомляла УМ, шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав ЦВК зареєструвати депутата-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати на позачергові вибори до Верховної Ради.

 

Верховний Суд задовольнив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії і зняв Олександра Онищенка з кандидатів у депутати на дострокових виборах 21 липня.