НАБУ просить ГПУ передати йому розслідування справи стосовно суддів окружного адинсуду

13:52, 09.08.2019
НАБУ просить ГПУ передати йому розслідування справи стосовно суддів окружного адинсуду

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) просить Генпрокуратуру передати їм розслідування справи стосовно суддів Окружного адмінсуду Києва (ОАСК).

 

"Надіслано до Генпрокуратури листа з проханням передати нам, щоб ми продовжили реалізовувати напрацювання", - сказав директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

 

Ситник ухилився від відповіді на запитання про те, чи фігурує в записах у цій справі глава Офісу президента Андрій Богдан, зазначивши, що слідство оприлюднило той обсяг запису, який не перешкоджає розслідуванню.

 

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України спільно з Управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури проводять обшуки в Окружному адміністративному суді столиці.

 

Слідчі дії проходили у межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК.

 

Обшуки проводились у справі про можливе незаконне втручання керівництва та суддів ОАСК у розгляд справ та роботу інших органів влади. Це втручання було зафіксоване у розслідуванні заборони судом мітингів під час Майдану.

 

34 судді Окружного адмінсуду Києва, в тому числі голова Павло Вовк та судді, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.