Члени ЦВК прилетіли в Покровськ забрати документацію зі скандального 50 округу

11:08, 03.08.2019
Члени ЦВК прилетіли в Покровськ забрати документацію зі скандального 50 округу

Авіація МВС доправила членів Центральної виборчої комісії до проблемного виборчого округу №50 у Покровську на Донеччині, щоб забрати виборчу документацію.


Про це повідомляє пресслужба МВС.

 

"2 серпня Центральна виборча комісія встановила бездіяльність окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 50. Щоб попередити можливі провокації та протиправні дії, було прийнято рішення перемістити виборчу документацію з проблемного округу за допомогою авіації МВС. Крім того, охороняти документи буде поліцейський спецпідрозділ", - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначив заступник голови ЦВК Євген Радченко, який серед інших виїхав на Донеччину, 5 серпня - останній строк встановлення результатів парламентських виборів, а тому допомога МВС дає можливість вчасно і оперативно закрити питання з підрахунком голосів.

 

«Ситуація для Центральної виборчої комісії достатньо не типова, таке стається вперше. Ми вдячні МВС та Нацполіції за можливість оперативно налагодити пересування членів комісії та уповноважених представників секретаріату до Покровська. Там ми отримаємо виборчу документацію, доставимо її до Києва та за добу проведемо підрахунок голосів», - наголосив Радченко.

 

Заступник голови ЦВК нагадав, що МВС плідно співпрацює з ЦВК ще з президентської виборчої кампанії.

 

Як повідомляла УМ, під час засідання 2 серпня Комісія встановила бездіяльність окружної виборчої комісії в 50-му окрузі, оскільки та не доставила до ЦВК протоколи з результатами голосування.

 

"Відтак, Комісія визначила, що повноваження ОВК ОВО № 50 щодо встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі № 50 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року здійснює Центральна виборча комісія", - сказано у повідомленні ЦВК.