Трамп і Путін обговорили нову ядерну угоду

09:59, 03.08.2019
Трамп і Путін обговорили нову ядерну угоду

Президент США Дональд Трамп і його російський колега Володимир Путін провели телефонну розмову. Сторони обговорили нову угоду про ядерну збою.


Сталося це у день, коли припинив дію договір 1987 року між Вашингтоном і Кремлем про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, передає Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

 

За підсумками перемовин Трамп заявив, що, на його думку, Путін хотів би досягти нової угоди про обмеження ядерних арсеналів Росії та США.

 

"Вони позбавляються від деяких своїх ракет, ми позбавляємося від деяких своїх… Китай теж варто залучити… Це було б чудово для всього світу", — зауважив американський президент.

 

За словами господаря Білого дому, новий договір заощадить країнам гроші, які вони виділяють на оборону. Він також висловив впевненість, що сторони зуміють укласти нову ядерну угоду.

 

Як повідомляла УМ,  Україна активізує діалог з НАТО через припинення ракетного договору.

 

США  2 серпня, офіційно вийшли з російсько-американського Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), який ознаменував собою завершення "холодної війни". 

 

 

Нагадаємо, ДРСМД був укладений між СРСР і США в грудні 1987 року і вступив в силу в червні 1988 року. Підписаний  Договір про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) забороняв обом ядерним наддержавам володіти наземними ракетами радіусом дії від 500 до 5000 км.