У Чорнобильській зоні затримали сталкерів із Франції та Білорусі

16:23, 30.07.2019
У Чорнобильській зоні затримали сталкерів із Франції та Білорусі

На території Чорнобильської зони відчуження затримали чергову групу іноземних сталкерів. Про це УНН повідомили у відділі комунікації поліції Київської області.

 

Під час патрулювання зони відчуження Чорнобильської АЕС, поблизу відселеного села Черевач поліцейські виявили шість сталкерів. Двоє з них – іноземці: 21-річний житель Франції та 24-річний житель Республіки Білорусь. Решта затриманих – мешканці Чернігівської області.

 

Усі порушники незаконно проникли на територію зони відчуження з метою екстремального туризму, минаючі контрольно-перепускні пункти.

 

У відношенні порушників було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Матеріали справи сталкерів направлено до Іванківського районного суду Київської області, для прийняття рішення. Також, правоохоронці направили подання до ДМС про скорочення терміну перебування в Україні затриманим іноземцям.

 

У липні у Чорнобильській зоні затримали сталкерів із Великої Британії та Росії.

 

Як  повідомляла УМ, ЗЕЛЕНСЬКИЙ ДОЗВОЛИВ ЄС І НАТО ПРОВОДИТИ НАВЧАННЯ В ЧОРНОБИЛІ