Ярош переводить свої підрозділи з передової до тилу

12:03, 30.07.2019
Ярош переводить свої підрозділи з передової до тилу

Про це повідомляє Gazeta.ua

 

"Провівши нараду проводу Української добровольчої армії, вирішили унапрямити добровольчу енергію не тільки на фронт, але й на боротьбу за Україну по території всієї держави. Стратегічні напрями окреслені. Оперативні завдання поставлені. З тактикою проблем немає. Вітаю друга Андрія Гергерта "Червня" з новим високим призначенням", – написав Ярош на своїй сторінці у Facebook.

 

Нарада відбулася в в неділю, 28 липня, на базі 5-го батальйону УДА в селищі Покровське Дніпропетровської області. Він додав, що рішення проводу УДА доведе до верховного головнокомандувача Володимира Зеленського в разі, якщо його це буде цікавити.

Андрій Гергерт підтвердив своє призначеня, сказав, що можливості тероборони будуть розширятися. "Ми на базі УДА будемо формувати такий умовний "Союз оборони України",щодо назви ще будемо дивитися. Щоб наш досвід — наших інструкторів, наших добровольців — міг бути використаний у навчальному, виховному, вишкільному процесі в житті великої країни", –сказав він.

 

Добровольці заявляють, що чинитимуть опір будь-якій інтервенції з боку Росії. "Починаємо з дітьми розмовляти, з бізнесом, юристами, журналістами. Готуємо суспільство до того, що Росія від нас нікуди не дінеться, плани Кремля щодо України зміняться, хоч би що вони говорили. Їм потрібно протистояти. Ми просто будемо спокійно, чітко, холоднокровно робити те, що почали п'ять років тому. Захищати свою землю. Якщо сьогодні суспільство від цього змучилося, і 75% каже, що "ми вибираємо інший шлях" — це не значить, що так правильно і так має бути.Ми не можемо покинути відповідальність за країну", – каже Гергерт.

 

Як повідомляла УМ, на думку Яроша, найкращим антивірусом від вірусу промосковського реваншизму є український націоналізм.