Порошенко: Для України важливо зберегти європейський і євроатлантичний напрямок

13:19, 21.07.2019
Порошенко: Для України важливо зберегти європейський і євроатлантичний напрямок

(Укрінформ)

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко вважає важливим зберегти напрямок України в Європейський союз і в НАТО, яким вона рухалася в останню п'ятирічку.

 

"Дуже важливо, щоб ми зберегли ту дорогу, яка була задана в останні п'ять років, зберегли розбудову держави, фундамент державності і точно дали відсіч російському реваншу. Не дозволимо їм зупинити або... розвернути нашу фантастичну державу", - сказав Порошенко журналістам після голосування на позачергових виборах народних депутатів у неділю в Києві, пише Інтерфакс.

 

Він повідомив, що "проголосував за ЄС, НАТО, за європейську і євроатлантичну Україну, країну, яка точно рухається вперед, повертається в сім'ю європейських народів". Порошенко наголосив, що саме ЄС і НАТО є гарантом миру і безпеки України, гарантом благополуччя для кожного українського громадянина.

 

За його словами, він "проголосував за унікальну команду, яка здатна зупинити російський реванш і здатна рухати країну вперед".

 

Порошенко висловив сподівання, що за результатами виборів партія "Європейська солідарність" разом з депутатами-мажоритарниками створить потужну фракцію в парламенті.

 

 

Як повідомляла УМ, у неділю в Україні почалось голосування на позачергових парламентських виборах. На них оберуть новий склад Верховної Ради.

 

Першими свої голоси почали віддавати виборці, зареєстровані в Австралії і Новій Зеландії. Виборча дільниця, створена при посольстві України в столиці Австралії Канберрі, відкрилася приблизно о 01:00 за київським часом.

 

О другій ночі по Києву відкрилися виборчі дільниці в столиці Японії Токіо і столиці Республіки Корея Сеулі.

 

Завершувати голосування за кордоном на виборах в Раду буде ділянка в Сан-Франциско о 6:00 ранку за київським часом 22 липня. 

 

Вибори проходять за змішаною виборчою системою. 225 депутатів оберуть за партійними списками, іншу половину - у мажоритарних округах (за виключенням Криму та частини округів Донецької та Луганської областей).

 

Участь в цих позачергових виборах беруть понад два десятки політичних партій.

 

Кандидатами в округах можуть бути як представники партій, так і самовисуванці.

 

Загальна кількість округів - 199, а виборчих дільниць в одномандатних виборчих округах - 29 784.

 

ЦВК зареєструвала 3 220 кандидатів в мажоритарних округах.