Стефанчук: виборчий кодекс ухвалений з порушенням регламенту

09:14, 12.07.2019
Стефанчук: виборчий кодекс ухвалений з порушенням регламенту

(REUTERS)

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс із порушенням регламенту, тому в Офісі глави держави його ретельно вивчать перш ніж президент вирішить,чи буде його підписувати.


Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1, повідомляє Укрінформ.

 

"Чи буде він підписаний? Безперечно, ми проаналізуємо, бо бачимо порушення регламенту при прийнятті цих речей",- сказав Стефанчук.

 

Він нагадав про те, що Виборчий кодекс був ухвалений після 17 переголосування. "Народили Виборчий кодекс, якого практично ніхто не бачив і не читав. Коли у мене питають, яке я маю відношення до Виборчого кодексу, я не можу сказати. Знаю виборчий кодекс, знаю 2,4 тисячі правок, а за що голосували депутати - я не знаю. Якась така система прийняття рішень дуже цікава", - наголосив представник глави держави.

 

Учора із 17-го разу парламентарiї змогли проголосувати за новий Виборчий кодекс. Щоразу, коли Андрій Парубій ставив документ на голосування, не вистачало кількох голосів і лише із 17-ї спроби таки вдалося отримати їх 230.