Медведчук і Бойко втретє поїхали до Росії: хочуть «відновити діалог»

19:06, 10.07.2019
Кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук та його однопартійці з "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович і Юрій Бойко зустрілися в Москві з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим.
 
Як повідомляють російські ЗМІ, зустріч проходить в офісі "Єдиної Росії" - політсили Путіна.
 
Участь у ній бере також член політради "Опозиційної платформи - За життя" Тарас Козак, офіційний власник телеканалів, які пов'язують з Медведчуком.
 
Під час зустрічі Медведєв сказав, що в Росії "поки не отримали якихось виразних сигналів про те, який курс буде проводити" президент України Володимир Зеленський.
 
 
"Звичайно, ми чекаємо результатів виборів до Верховної Ради, сподіваємося, що вона більшою мірою буде відображати сподівання мільйонів громадян України", - цитують російські ЗМІ Медведєва.
 
Медведєв додав, що підтримує намір партії Медведчука "відновити міжпартійний діалог".
 
"Немає чого приховувати, практично політичний діалог між російськими партіями і українськими партіями згорнуть. Ми вважаємо, що це неправильно і всіляко підтримуємо намір "Опозиційною платформи - За життя "цей діалог відновити", - сказав прем'єр Росії.
 
Крім того, Бойко на зустрічі заявив про нібито можливість до початку серпня підписати контракт з "Газпромом" на пряму поставку газу в Україну.
 
"Ми вже готові на початок серпня до підписання прямого контакту між споживачами України і "Газпромом", який дасть істотне зниження вартості газу для нашої економіки", - заявив Бойко.
 
Зазначимо, це вже третя офіційна поїздка Медведчука і Бойка до Росії з початку 2019 року.
 
Як повідомляла "УМ", у березні Віктор Медведчук та Юрій Бойко поїхали до Москви на зустріч із Медведєвим. Медведчук тоді стверджував, що в разі прямого постачання газу з Росії ціна на газ стане набагато нижчою. За словами Медведчука, предметом зустрічі було обговорення прямих поставок газу з Росії в Україну за ціною в 240-260 доларів до 2020 року.
 
Однак у Нафтогазі України посміялися з таих планів Віктора Медведчука, адже зараз Україна купує газ у ЄС за ціною 217 доларів.
 
У свою чергу Петро Порошенко зазначив, що Юрій Бойко та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук "поповзли до Путіна на колінах".
 
Друга поїздка до Росії відбулася у червні - Медведчук та Бойко зустрілися у Санкт-Петербурзі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером. Під час зустрічі Медведчук поскаржився, що після попереднього їхнього візиту до Росії в Україні була "бурна, негативна реакція", але їх це не тривожить, бо їм на це "наплювати". За його словами, обіцяні президентом Росії Володимиром Путіним 25% знижки на газ при прямих поставках - "промінь світла" для українців.