ЦВК звернулася до «Слуги народу» через подвійне громадянство 4-х її кандидатів

13:08, 07.07.2019
ЦВК звернулася до «Слуги народу» через подвійне громадянство 4-х її кандидатів

Євген Радченко - заступник голови ЦВК (фото: "Укрінформ")

Центральна виборча комісія направила партії "Слуга народу" листа з інформацією щодо можливого подвійного громадянства та інших життєвих обставин 4 кандидатів у народні депутати.
 
Про це повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко "Українській правді".
 
За його словами, інформація стосувалася таких кандидатів, як Олександр Куницький, Андрій Холодов, Михайло Соколов та Валерій Божик.
 
Як пояснив Радченко, представники громадськості та ЗМІ передають ЦВК інформацію про виявлені порушення з боку кандидатів, і ЦВК вирішила проінформувати про них партію.
 
За його словами, ЦВК не вимагає від партії відповіді на своє звернення.
 
"Ми ж не слідчий орган, ми не можемо встановити обставини законності чи незаконності набуття громадянства", - підкреслив він.
 
Заступник голови ЦВК зазначив, що не вся інформація стосувалася подвійного громадянства, однак не зміг уточнити, які саме порушення виявили в кожного з кандидатів.
 
Відомо, що Олександр Куницький балотується по 169 одномандатному виборчому округу у Харкові, Андрій Холодов - 22 номер списку партії "Слуга народу", Валерій Божик балотується по 294 округу в Чернівецькій області, Михайло Соколов - 99 номер списку партії.
 
 
Сам Куницький підтвердив, що має громадянство Ізраїлю і пообіцяв відмовитися від нього.