Володимир Балух повідомив про загрозу його життю в колонії Росії

11:15, 23.06.2019
Володимир Балух повідомив про загрозу його життю в колонії Росії

Володимир Балух (фото: "Радіо Свобода")

Політв’язень з окупованого Криму Володимир Балух повідомив, що в колонії проти нього можуть готувати провокації і створити умови, в яких його життю і здоров'ю загрожуватиме небезпека.
 
У свою чергу керівниця "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник вважає, що в колонії намагаються зробити усе, аби позбавити Володимира Балуха можливості умовно-дострокового звільнення.
 
"Володимира Балуха вже неодноразово притягали до відповідальності за незначні порушення, але застосували до нього найжорсткіші стягнення у виді тримання в ШІЗО", - зазначила вона.
 
За словами правозахисниці, "все це зроблено для обмеження прав і ще більшого погіршення його становища в колонії".
 
Як пише "Громадське", напередодні стало відомо, що Балуха відправили у штрафний ізолятор, ШІЗО, через провокації працівників колонії. Стан політв’язня значно погіршився.
 
Володимир Балух також у своєму листі писав, що в нього намагаються забрати громадянство України і не дали зустрітися з консулом України, заявивши, що вважають його громадянином Росії, бо він прописаний в окупованому Криму. "Весною, звісно, і не пахне, ні в площині моїх "взаємовідносин" з правосуддям Росії, ні в оточуючій атмосфері вічно холодної камери ШІЗО, з похмуро-суворим пейзажем неба за гратами і ознобом, який не проходить 24/7", - писав політв'язень.
 
Нагадаємо, 13 лютого Володимира Балуха відправили з колонії Керчі в Сімферополь. 18 лютого 2019 року його привезли в Краснодар, 24 лютого - в Армавір. Пізніше Балух побував у СІЗО Ярославля, Краснодара, Воронежа і врешті-решт був перевезений до СІЗО Твері.
 
4 серпня 2017 року Володимир Балух був засуджений окупантами Криму за прапор України на даху свого будинку. У тюрмі він на знак протесту голодував більше 200 днів, внаслідок чого значно погіршилося його здоров'я.