Політв'язня Володимира Балуха перевели в СІЗО Армавіра в Краснодарському краї

08:27, 25.02.2019
Політв'язня Володимира Балуха перевели в СІЗО Армавіра в Краснодарському краї

Причини переведення Володимира Балуха з керченської колонії на територію Росії досі невдомі

Українського політв'язня з Криму Володимира Балуха перевезли до СІЗО м. Армавіра Краснодарського краю Росії.

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

У камері спецблоку Володимир Балух покищо сам.

У чоловіка досі немає теплих речей, кажуть правозахисники. Адже в Сімферопольському СІЗО, де Володимира тримали раніше, не прийняли передачу від дружина політв'язня Наталі Балух. Вона принесла речі та продукти, але їх завернули назад. Відмову пояснили тим, що начебто документи на Балуха досі не роздруковані.

Володимира Балуха вивезли із СІЗО мітса Краснодара 21 лютого 2019 року. Перевозили пізно ввечері. Куди саме, ні родичам ні захисникам Балуха не повідомили.

"Причини його переведення із керченської колонії на територію Росії досі невдомі", - додають правозахисники. І нагадують, що такі дії влади щодо українця порушуть не лише міжнародне гуманітарне право, а й закони самої Російської федерації.

Нагадаємо, російська ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. Вони ніби-то знайшли на горищі будинку Балуха 90 патронів.

У 2017 року Володимир Балух був засуджений окупантами до п'яти років колонії. Згодом термін змінили: на 4 роки та 11 місяців. У тюрмі на знак протесту Балух голодував більше 200 днів, внаслідок чого значно погіршилося його здоров'я.

Попри офіційні звинувачення, правозахисники переконані: переслідувати кримського хлібороба Володимира Балуха почали за його українську позицію, і те що він хотів бачити український прапор на рідному будинку.