The Newsroom: ексголова АП Януковича Андрій Клюєв подав документи до ЦВК для участі у виборах

13:06, 21.06.2019
The Newsroom: ексголова АП Януковича Андрій Клюєв подав документи до ЦВК для участі у виборах

(фото khersonnews.com)

Колишній депутат від Партії Регіонів та ексголова Адміністрації Президента в часи правління колишнього президента Віктора Януковича Андрій Клюєв балотується до Верховної Ради на мажоритарному окрузі в Донецькій області.

 

Про це повідомляє Telegram-канал The Newsroom.

 

"Один з найближчих соратників Януковича Клюєв висувається по 46 округу на Донеччині. Висувається, нібито, від Ліберально-демократичної партії, що дозволяє йому не подавати документи до ЦВК особисто. Представник партії вже подав документи на Клюєва, на даний момент вони перебувають на розгляді комісії", - йдеться в повідомленні журналістів.

 

Зазначимо, що за законом, кандидат у депутати має прожити на території України впродовж останніх п'яти років перед балотуванням, а Андрій Клюєв, як відомо, з 2014 року перебував за межами України.

 

"ЦВК розіслала стандартні для всіх кандидатів запити до МВС, МЗС та прикордонників щоб з'ясувати це питання І після отримання відповідей виявилося…що ЦВК не має формальних підстав відмовити Клюєву в реєстрації. Джерела в одному з вищеперерахованих відомств розповіли нам, що останні офіційні відмітки про виїзд Клюєва за кордон та заїзд назад в Україну датуються початком січня 2014 року. Граничною є дата заїзду в країну після новорічний свят. І, оскільки наприкінці того ж місяця поплічники Януковича вже тікали з України чигирями, відміток про героїчний їхній виїзд за кордон у прикордонних базах нема. Тепер вони можуть заявити, що, наприклад, весь цей час перебували в підпіллі проукраїнських партизанів Криму, а Крим – це Україна", - зазначає Telegram-видання.

 

При цьому журналісти зазначають, що щодо Клюєва ЦВК спрямувала додаткові запити у Нацполіцію, ГПУ та СБУ, однак текст відповідей невідомий.