КСУ визнав указ про розпуск Ради конституційним

16:06, 20.06.2019
КСУ визнав указ про розпуск Ради конституційним

Конституційний Суд України визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.

 

Відповідне рішення було ухвалене під час закритого засідання Великої палати КСУ у четвер.

 

"Конституційний суд України визнав конституційним указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної ради і дострокових парламентських виборах. За таке рішення проголосували 11 суддів КС, "проти" – 5. Таким чином, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року", – написав у своєму каналі в Telegram депутат Верховної Ради Мустафа Найєм.

 

У президента Володимира Зеленського назвали перемогою рішення Конституційного суду, яким визнано конституційним указ президента про розпуск Верховної Ради.

 

"Перемога: указ Зеленського про розпуск Ради визнали конституційним. Суд прийняв важливе рішення. Вибори парламенту відбудуться 21 липня", - йдеться в заяві, оприлюдненій Telegram-каналом "Команда Зеленського".

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 21 травня він підписав указ "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання та призначення позачергових виборів". Позачергові парламентські вибори, згідно з указом президента, призначені на 21 липня цього року.

Пізніше до Конституційного Суду України надійшло подання 62 народних депутатів щодо конституційності указу Президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту. 

 

У Центральній виборчій комісії очікували, що Конституційний суд України якнайшвидше ухвалить рішення щодо подання про конституційність указу Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради до завершення поточного виборчого процесу.