Підозрюваного у вбивстві майданівця суд відпустив під нічний домашній арешт

09:34, 11.06.2019

Колишнього снайпера "Омега" Дмитра Хміля, підозрюваного у вбивстві учасника Майдану Олександра Храпаченка, відпустили під нічний домашній арешт.


Про це повідомив прокурор Ігор Земсков у коментарі Insider.

 

"Суддя Смик розглядала клопотання про продовження запобіжного заходу і змінила режим — з цілодобового на нічний домашній арешт. Клопотання подавала прокуратура про продовження запобіжного. Браслет протягом 5 днів ще не забезпечило управління поліції. Мотивує тим, що в них немає в наявності браслетів", — розповів він.

 

Запобіжний захід буде дійсний до 9 серпня. Під час судового засідання Хміль зазначив, що йому необхідно працювати, оскільки в нього жінка без роботи, а на утриманні малолітня дитина.

 

Хміль служив в спецназі "Омега" під час Євромайдану. Його підозрюють у вбивстві активіста, театрального режисера Олександра Храпаченко на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Наразі ще триває досудове слідство і Хміль перебуває у статусі підозрюваного.

 

Олександр Храпаченко — активіст Євромайдану, театральний режисер-початківець. Був убитий пострілом снайпера на вулиці Інститутській у Києві під час подій 20 лютого 2014 року.  Герой Небесної Сотні, Герой України.