Сергій Жадан підтримав «Голос» Святослава Вакарчука на виборах

11:32, 09.06.2019
Сергій Жадан підтримав «Голос» Святослава Вакарчука на виборах

Український письменник Сергій Жадан заявив, що на виборах до Верховної Ради підтримує партію "Голос", яку очолює Святослав Вакарчук.
 
Про це Сергій Жадан повідомив у Фейсбуку.
 
"Бачив список "Голосу" - це справді серйозно. За цим бачиться майбутнє. Парламент повинен бути новим. Парламент повинен бути фаховим. Парламент повинен бути українським. Тому - це і мій "Голос" теж", - написав письменник.
 
Сергій Жадан додав, що не був учора на з'їзді партії "Голос", бо "загалом - не партійна людина".
 
"Але з великим інтересом і симпатією ставлюсь до того, що робить Святослав Вакарчук. Мені здається, Слава робить дуже вірно, заводячи в парламент молодих фахівців і професіоналів - людей мотивованих і самодостатніх", - зізнався він.
 

За словами письменника, нині всі політичні сили говорять про необхідність оновлення, про запит на нові обличчя, але "надзвичайно важливо, аби за цими новими іменами стояли реальні справи й потужний потенціал, щоби це не були чергові віртуальні персонажі".
 
Нагадаємо, Сергій Жадан і Святослав Вакарчук концертами у Харкові підтримали волонтерський намет.
 
Як відомо, Сергій Жадан раніше зазначив, що надто яскравою була ейфорія фанатів Зеленського, аби їх оминуло розчарування. На думку письменника, останні п’ять років Україна мала "якусь бодай подобизну культурної політики".