На Донеччині загинули два бійці полку “Азов” Дмитро Пругло і Максим Олексюк

13:19, 07.06.2019
На Донеччині загинули два бійці полку “Азов” Дмитро Пругло і Максим Олексюк

(фото: azov.org.ua)

Вночі у п’ятницю, 7 червня, внаслідок прицільного артилерійського обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій спецпідрозділу “Азов” поблизу населеного пункту Новолуганське на Світлодарській дузі загинули двоє бійців — Дмитро Пругло (“Круглий”) і Максим Олексюк (“Максон”).

 

Про це повідомили у прес-службі полку “Азов”, пише "Новинарня". 

 

“Ворог, підступно знехтувавши всіма домовленостями та режимом припинення вогню, атакував наші опорні пункти з артилерії 122 мм та мінометів 120 мм”, — йдеться у повідомленні.

 

Полтавець Дмитро Пругло (“Круглий”) прийшов в “Азов” ще 2014 року, брав участь у всіх ключових боях підрозділу, де показав свої хоробрість та професіоналізм. Займав посаду заступника командира роти з роботи із особовим складом, його бійці завжди брали з нього приклад та щиро поважали. Йому було 28 років.

 

                Дмитро Пругло

 

23-річний Максим Олексюк “Максон” долучився до полку 2017-го, за півтора роки служби проявив себе відданим військовій справі, відповідальним та щирим побратимом.

 

                     Максим Олексюк

 

Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський заявив, що артилерійські обстріли поблизу Новолуганського в ніч проти 7 червня, внаслідок яких двоє українських військових загинули, а восьмеро отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями.

 

На околиці селища Новолуганське Бахмутського району уночі 7 червня ворожа міна калібру 122 мм. влучила в бліндаж.

 

 

Під час обстрілу загинули двоє військовослужбовців Національної гвардії "Азов" (в/ч 3057), ще вісім бійців отримали поранення різного ступеня тяжкості.