«Старі менти» Петровець і Приходько: хто вбив 5-річного Кирила Тлявова

13:05, 04.06.2019
«Старі менти» Петровець і Приходько: хто вбив 5-річного Кирила Тлявова

Підозрювані у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова старший сержант Володимир Петровець та лейтенант Іван Приходько були перепризначеними з міліції в Нацполіцію.
 
Про це пише The Newsroom у Фейсбуку.
 
"Володимир Петровець - 42 роки. Вже рік працює у відділі поліцейського реагування Переяслав-Хмельнийцької поліції. Спеціальність за освітою водій-пасічник. Саме так! Жодної іншої освіти немає", - пишуть журналісти. 
 
Інспектором ДАІ Петровець став 1999 року. У 2005-2006 роках працював у горезвісній "Кобрі" (розформованій 2008 року за "фак" Арсенію Яценюку від заступника голови підрозділу Олексія Кожи).
 
Після цього Петровець повернувся в дорожній патруль.
 
2015 року, під час реформи МВС, його звільнили, а потім призначили командиром відділення роти особливого призначення №1 в Києві.
 
2017 року він знову повернувся на дороги Київщини поліцейським взводу №5. З березня 2018 працює в секторі превенції водної поліції Переяслав Хмельницького.
 
Його другу - другому підозрюваному - Івану Приходьку 31 рік.
 
2007 року закінчив Київський індустріальний технікум.
 
Після армії слюсар Приходько пішов працювати в ДАІ.
 
З 2010 - водій у секторі матеріального забезпечення Голосіївського райуправління МВС. 2011 року повертається працювати інспектором ДАІ.
 
2015 року стає командиром відділення взводу в 5 роті поліції Києва.
 
17 лютого 2016 року був звільнений з поліції за невідповідність, а вже наступного дня поновлений рішенням Окружного адмінсуду Києва.
 
Повертається працювати патрульним у Київську область. 2017 року Приходько отримав освіту в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Сковороди.
 
З 2018 року працює патрульним в Київській області.
 
"Тим часом, керівна верхівка МВС минулої ночі зробила вигляд, що реагує на вбивство дитини п'яними патрульними та вимогу громадськості щодо відставки Авакова та Князева, як авторів недолугої реформи. Під час акції протесту на Богомольця, Князев вивів до людей переляканого очільника поліції Київщини Дмитра Ценова, який подав у відставку і попросився в зону ООС. Після заяви обидва втекли всередину будівлі, без відповідей на запитання. Сам Аваков мовчить так, ніби його взагалі не існує", - пише The Newsroom. 
 
Як повідомляла "УМ", поранений патрульними 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні. Хлопчик після поранення і операції на головному мозку перебував у вкрай важкому стані.
 
Двох патрульних Переяслав-Хмельницького, які поцілили в дитину, було затримано. При цьому вони не пам’ятають, хто з них поцілив у хлопчика.
 
У вівторок 4 червня суд арештував Приходька та Петровця на 2 місяці без права на внесення застави.
 
Нагадаємо також, керівник поліції Київщини через убивство хлопчика подав у відставку. Чоловік просить направити його в зону ООС.