У Флоренції встановлять пам’ятник Тарасу Шевченку

11:39, 01.06.2019
У Флоренції встановлять пам’ятник Тарасу Шевченку

(фото Wikipedia)

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що муніципалітет Флоренції на своєму засіданні підтримав рішення про встановлення в італійському місті пам’ятника українському поету, художнику Тарасу Шевченку.

 

Про це повідомили у прес-службі міського голови.

 

Монумент буде встановлено в центрі Флоренції неподалік від всесвітньовідомого кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста.

 

Автором монументу є відомий український скульптор Олег Пінчук. Пам’ятник є подарунком Флоренції від Києва і виготовлений за ініціативи Кличка та за рахунок українських меценатів.

 

У прес-службі мера нагадали, 21-22 квітня 2016 року Кличко під час робочого візиту до Флоренції на зустрічі з мером міста Даріо Нарделлою обговорив можливість встановлення у Флоренції пам'ятника Шевченку.

 

До цього, в 2015 року спільними зусиллями Київської міської влади, Посольства Італії в Україні та міжпарламентської групи дружби України та Італії в столиці України, на Володимирській гірці, відкрили пам’ятник італійському поету, що народився у Флоренції, Данте Аліг‘єрі.

 

Пам'ятник Данте - спільний твір італійського скульптора Лучано Массарі і українського архітектора Леоніда Малого. Монумент був подарунком Флоренції Києву.