Верховний суд відхилив скаргу на призначення Андрія Богдана

18:48, 29.05.2019
Верховний суд розцінив як необґрунтований позов до президента Володимира Зеленського про визнання протиправним і скасування його указу про призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента.
 
Про це повідомляється на сторінці Верховного суду в Facebook.
 
"Верховний суд відмовив у відкритті провадження у справі, мотивуючи тим, що право на оскарження індивідуального акта суб'єкта владних повноважень надано особі, щодо якої цей акт прийнятий або прав, свобод та інтересів якої він безпосередньо стосується", - йдеться у повідомленні.
 
Зазначено, що оскільки позивач не є учасником (суб'єктом) правовідносин з призначення Богдана главою Адміністрації президента України, то такий указ не породжує для позивача права на захист, тобто права на звернення із цим адміністративним позовом.
 
Нагадаємо, призначення Андрія Богдана в Адміністрацію президента оскаржили у Верховному суді.
 
Як відомо, юрист олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан був призначений главою Адміністрації президента Зеленського. Пізніше з'ясувалося, що призначення Андрія Богдана головою Адміністрації президента України порушує два положення закону України про люстрацію.
 
Як повідомлялося, Мін'юст вимагає виконання закону про люстрацію щодо Андрія Богдана.
 
Водночас петиція за відставку глави Адміністрації президента Андрія Богдана зібрала понад 32 тисячі голосів на сайті Адміністрації президента.