Мін'юст вимагає виконання закону про люстрацію щодо Андрія Богдана

17:59, 22.05.2019
Мін'юст вимагає виконання закону про люстрацію щодо Андрія Богдана

Андрій Богдан (фото: facebook.com)

Посада голови Адміністрації президента прямо вказана в законі про люстрацію, а отже особа, яка призначається на цю посаду, повинна відповідати нормам цього закону.
 
Про це у Facebook написав заступник міністра Юстиції Сергій Петухов.
 
"Статус цієї посади за Законом "Про державну службу" не має значення, адже профільний Закон про очищення влади чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу. Так само не є державними службовцями судді та прокурори, на яких поширюються люстраційні обмеження", - написав він.
 
"Якщо хтось вважає люстраційний закон несправедливим, то це не звільняє його від обов'язку його виконувати", - додав він.
 
За його словами, обов'язок дотримання вимог законодавства про очищення влади покладений на керівника відповідного органу.
 
"У реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття Закону на основі його положень. Особи, які залишили свої посади до набрання чинності Законом, не внесені в реєстр. Водночас, заборона займати публічні посади до 2024 року поширюється на них так само, як і щодо осіб, які внесені в реєстр люстрованих осіб", - написав Петухов.
 
Нагадаємо, юрист олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан був призначений главою Адміністрації президента Зеленського. Пізніше з'ясувалося, що призначення Андрія Богдана головою Адміністрації президента України порушує два положення закону України про люстрацію.