Моряки з затриманого в Єгипті танкера повертаються в Україну

12:46, 26.05.2019
Моряки з затриманого в Єгипті танкера повертаються в Україну

Моряки з затриманого в Єгипті у грудні 2018 року танкера "Sea Shark" повертаються в Україну.

 

Як повідомляє фонд допомоги морякам "Ассоль", 5 із 17 українських моряків прибудуть до Одеського аеропорту в понеділок, пише "Українська правда".

 

"Пізно ввечері 25 травня надійшла інформація, що решта екіпажу разом з українським капітаном була звільнена і вирушає до готелю. Все вони очікують на оформлення документів і повернення додому", - додали у фонді.

 

Судно з вантажем нафти з грудня 2018 року утримувалося ВС Єгипту в районі Айн-Сохна.

 

"Екіпаж складався з 31 людини, серед яких 17 українців, двоє кримських моряків, 11 громадян Індії, Філіппін і Шрі-Ланки, і ще один громадянин Азербайджану", - йдеться в повідомленні.

 

За інформацією екіпажу, танкер був затриманий ВМФ Єгипту через ненавмисний і випадковий вхід у територіальні води Єгипту 18 грудня 2018 року. Пред'явлено позов за перетин вод Єгипту на 56 мільйонів доларів, які повинен заплатити судновласник. Власник судна і фрахтувальник вели переговори з флотом Єгипту, щоб звільнити судно і організувати зміну екіпажу.

 

Як повідомляла УМ, посольство України направило ноту МЗС Єгипту з вимогою надати пояснення щодо ситуації, яка склалася із вантажним танкером Sea Shark, на борту якого утримують 17 українських моряків.