Іванна Климпуш-Цинцадзе застерігає команду «Зе» від загравання з ворогом

20:03, 22.05.2019
Іванна Климпуш-Цинцадзе застерігає команду «Зе» від загравання з ворогом

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Інтеграція до ЄС і НАТО для мене - робота 20-років, а не якийсь випадковий проект (фото: RFE/RL)

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе застерігає команду президента Володимира Зеленського від "загравання" з Росією.
 
Про це вона написала у Фейсбуку.
 
"Я переконана, що пошук відповіді на найважче питання часу - встановлення миру - точно не у заграванні з ворогом й точно не в перекладанні відповідальності на народ на референдумі. І я знаю, що чекати сигналів від Росії зараз - це знищувати збережену Україну", - прокоментувала вона намір команди Зеленського провести референдум про мир з Росією.
 
Вона також заявила, що категорично проти відставки уряду і зокрема прем'єра Володимира Гройсмана.
 
"Лідерство - це відповідальність, й цю відповідальність треба брати, а не писати на бордах. Навіть якщо це не несе політичних дивідендів, а навіть якщо будуть спроби - а вони будуть! - повісити на Уряд всіх собак або якихось інших тварин", - зазначила віце-прем'єр.
 

За її словами, уряд зараз потрібен для "збереження територіальної цілісності у воюючій країні", "невпинного просування країни до ЄС і НАТО - шляхом, який обрав український народ", та задля продовження реформ.
 
"Україні сьогодні потрібний повноцінний, притомний уряд, для передачі напрацювань за 3 роки новим урядовцям. Я маю ці серйозні напрацювання у сфері своїх повноважень. Інтеграція до ЄС і НАТО для мене - робота 20-років, а не якийсь випадковий проект. Тож розраховую на те, що нова команда визначить відповідальних осіб та матиму можливість в стисліший термін передати ці напрацювання. І добре усвідомлюю політичні ризики перехідного періоду, який буде сповнений пошуками винуватих і взаємними звинуваченнями", - написала Іванна Климпуш-Цинцадзе.