У Раді зареєстрували проект Зеленського про зміни виборчого законодавства

13:45, 22.05.2019
У Раді зареєстрували проект Зеленського про зміни виборчого законодавства

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про зміну виборчого законодавства, внесений президентом Володимиром Зеленським.

 

Верховна Рада отримала проект 22 травня, тобто в день потенційного голосування.

 

Тексту законопроекту на сайті Ради немає. Нині він має статус "передано на розгляд керівництву" та "визначено президентом як невідкладний".

 

Як повідомляає Громадське, спікер Ради Андрій Парубій заявив, що в тексті йдеться про закриті партійні списки на виборах.

 

"Я був засмученим і розчарованим, що першою законодавчою ініціативою президента Зеленського було введення закритих партійних списків. Ще кілька днів тому з цієї трибуни всьому українському суспільству була обіцянка введення відкритих списків", — сказав Парубій.

 

Як повідомляла УМ, громадська організація "Центр UA" та Рух "ЧЕСНО" закликали парламентарів не ставати співучасниками змови та не голосувати за запропоновані президентом Володимиром Зеленським зміни до закону про вибори народних депутатів.

 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня.