На Євробаченні-2019 переміг Дункан Лоуренс з Нідерландів

08:20, 19.05.2019
На Євробаченні-2019 переміг Дункан Лоуренс з Нідерландів

У цьогорічному пісенному конкурсі "Євробачення" за сукупними результатами голосування журі та глядачів переміг нідерландський співак Дункан Лоренс.

 

Цьогорічний фінал виграв конкурсант від Нідерландів Дункан Лоуренс з піснею "Arcade".

 

Лоуренсу 25 років.

 

У 2014 році він взяв участь в нідерланскій версії шоу "Голос", де дійшов до півфіналу. Після цього Дункан Лоуренс навчався в рок-академії у Тілбурзі і закінчив її в 2019 році, пише BBC.

 

Другим на Євробаченні-2019 став Mahmood з Італії, третім - Сергій Лазарєв з Росії.

 

Під час голосування журі головна конкуренція прозгорнулася між конкурсантами від Північної Македонії, Італії, Азербайджаном та Нідерландами. А лідером на першому етапі став конкурсант від Швеції.

 

Україна участі в цьогорічному Євробаченні не брала через скандал.

 

Переможниця нацвідбору Maruv - так само як і деякі інші конкурсанти - подтрапили під шквал критики через їхні виступи у Росії. В результаті контракт про участь в Євробаченні Maruv і НСТУ не підписали - співачка була незадоволена його умовами, які назвала "кабальними".

 

Суспільний мовник вів перемовини з конкурсантами, що посіли у нацвідборі друге і третє місця, але гурти Freedom Jazz та Kazka підписувати контракт так само відмовились.

 

 

Зрештою НСТУ оприлюднила рішення про те, що Україна взагалі не братиме участі в цьогорічному Євробаченні.

 

Водночас, українські артисти на сцені фіналу Євробачення-2019 року все ж були - Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки разом зі своїм балетом виконав пісню тогорічної переможниці конкурсу Нетті Барзілай "Toy".

 

Він виступав поза конкурсом - як запрошений гість. До речі, іншою запрошеною гостею фіналу стала Мадонна, а також ряд колишніх учасників.