Львів вшановує пам’ять композитора Володимира Івасюка

15:43, 18.05.2019
Львів вшановує пам’ять композитора Володимира Івасюка

(фото: wikimedia.org)

Сьогодні, 18 травня, виповнюється 40-а річниця з дня знайдення тіла Володимира Івасюка у Брюховицькому лісі під Львовом.

 

У знак вшанування творчості відомого українця сьогодні у Львові з 15.00 до 17.00 год. через міські грамофони звучать автентичні пісні Івасюка.

 

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради

 

"Пісні Володимира Івасюка популярні і сьогодні, їх переспівують сучасні виконавці, вони відомі по всьому світу. Володимир Івасюк — це люди, яку пам’ятатимуть покоління й покоління. Сьогодні і ми дозволили усім львів’янам та гостям нашого міста пригадати собі ці надзвичайно красиві, зворушливі композиції", — зазначають в управлінні внутрішньої політики ЛМР.

 

 

Володимир Івасюк — український композитор, поет Герой України (2009, посмертно).

 

Один із основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, серед яких, мабуть, найвідоміша українська естрадна пісня "Червона рута", 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.

 

Володимир Івасюк зник 24 квітня 1979 року. У той день композитор прийшов у консерваторію на заняття і пообіцяв батькам бути о 13-ій, але додому Володимир більше не повернувся. 18 травня його знайшли повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія тодішньої влади — самогубство. Та в неї ніхто не вірить. Бо занадто багато підстав для сумнівів у намірі накласти на себе руки має життєствердна біографія Івасюка.