Україна не запросить Росію на інавгурацію Зеленського

21:07, 17.05.2019
Україна не запросить Росію на інавгурацію Зеленського

Володимир Зеленський (фото: theБабель)

Росію не запрошували для участі у церемонії інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.
 
Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ Катерина Зеленко в ефірі "112 Україна".
 
"Російська Федерація не була запрошена на ці заходи. Ми запрошували наших партнерів і ті держави, які, звісно, активно співпрацюють з Україною, є нашими партнерами і друзями", - сказала Зеленко.
 
Вона додала, що наразі Україна вже отримала низку підтверджень участі в інавгурації від запрошених лідерів кількох країн.
 
"Маємо підтвердження, що президенти Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини завітають на церемонію. Крім того, віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, а також помічник Генерального секретаря НАТО. Будуть численні представники урядів і парламентів країн ЄС, групи семи, держав-партнерів України", - сказала Зеленко.
 
Як повідомляла "УМ", напередодні Верховна Рада призначила інавгурацію Володимира Зеленського на 20 травня. Після цього представник штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив, що інавгурацією 20 травня депутати "насолили" Україні. Йому не сподобався день заходу - понеділок.
 
Президент України Петро Порошенко вже створив організаційний комітет для проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією свого наступника Володимира Зеленського. До оргкомітету увійшли 16 осіб, троє з яких - представники Зеленського.
 
Раніше повідомлялося, що на інавгурацію Володимира Зеленського приїде "найвище представництво" США.